tiistai 5. tammikuuta 2016

Reaverset Robinin tyyliin!

...ja mistäs muustakaan olisi kyse, kuin eripari tossukoista!

Kaikki alkoi lokakuun alussa, kun Jack Bauer (Emerald City -blogi) leipoi minulle ehkä maailman hienoimman synttärikakun! Tästä ikuisessa kiitollisuudenvelassa lupasin neuloa Jackille ikiomat villasukat ja tottakai tämä halusi saada Reaverset jalkojaan lämmittämään!

Lopulta sukkatilauksesta tulikin astetta erikoisempi. Ensin sukkien piti olla väriltään sama kuin Rauman Lukko (sininen ja keltainen/keltainen ja sininen/sini-keltainen/kelta-sininen...tai sitten ihan vaan samat värit kuin rakkaan naapurimaamme, Ruotsin lipussa!)... sitten kun olisi pitänyt päättää, tuleeko keltainen itse sukan vai pohjan väriksi, tulikin tenkkapoot (suunnittelinko näitä oikeasti yhteistyössä miehen vai naisen kanssa?!) ja lopulliseksi värivalinnaksi tulikin eripari tossut! Toinen tennari sai sinisen sukan ja keltaisen pohjan, kun taas toinen sai keltaisen sukan ja sinisen pohjan. Jännittävää! Eikös vain?Jäin odottamaan innosta pinkeenä näiden tekemistä, koska keltainen (se oikea kirkkaan keltainen, ei Novitan tämän hetkinen "keltainen", joka taitaa ollakin oikealta nimeltään sinappi) on yksi lempiväreistäni. Pääsinkin aloittamaan nämä paria viikkoa ennen joulua, mutta sitten väliin hyökkäsikin joululahjaressipaniikki ja nämä piti jättää hetkeksi sivuun. Uuden vuoden aikana sain nämä kuitenkin valmiiksi!

Koska Novitan valikoimasta ei tällä hetkellä kyseisiä värejä löydy, sain suunnata Ylivieskan Kotikutomoon lankaostoksille ja sieltähän löytyikin juuri oikean väriset langat! Tossujen keltaiset osat tein TeeTee Pallaksesta ja siniset osat valmistuivat Gjestalin Maijasta. Nämä olivat molemmat himpun verran tavallista 7 Veljestä -lankaa ohuempaa, joten sukkapuikoiksi valitsin 3,0 koivuiset puikot. Virkattuihin osiin käytin tuttua ja turvallista 4,0 -koon virkkuukoukkua. Pallaksen ja Maijan vyötteessä puikkosuosituksena lukeekin 3,0-3,5.

Muutoin näiden tekeminen sujui aivan kuin 7 Veljestä -langan kanssa, pohjat olisivat vain Reaversejen 43-45 -koon ohjeen mukaan jääneet aivan liian pieniksi suuremmasta virkkuukoukusta huolimatta. Lisäsinkin viimeisellä kierroksella kärkeen tavallisten ketjusilmukoiden ja puolipylväiden tilalle tavallisia pylväitä ja näillä saatiin sopiva pohjan koko aikaan.. :) (Nyt kun kuitenkin joku miettii, mistä näiden Reaversejen ohjeen saa, niin Ravelrystä tai Facebookista suoraan Rea Järvenpäältä! :) )

Itse en ole näihin täysin tyytyväinen, mutta Jack kuulemma on ja se kai on joka tapauksessa tärkeintä... silloin se varmaan pitää uskoa? :) Kuulemma näistä pitäisi sanoa, että nämä on mun tekemistäni tossuista hienoimmat ikinä ja että tämä on kaikkien aikojen postaus! ...muttajoo, en itse aivan allekirjoita tätä, yritetään kuitenkin! :D

Seuraavaksi alankin työstämään häävillasukkia (ja joo, siinä sivussa myös Reaverseja edelleen!) Mutta joka tapauksessa häävillasukkien langat lähtee ostoon nyt! Samalla pitää alkaa miettiä, miten osaan soveltaa kahta eri ohjetta... :)

P.S. Kuvista kiitokset tilaajalle itselleen, eli KIITOS JACK BAUER! :)

4 kommenttia:

 1. Ei se kakku kyllä niin hieno ollut, mitä tuosta sun tekstistä vois päätellä. XD Nämä on hienoimmat revearset ikinä ja tämä on se kaikkien aikojen postaus, jota kannatti kyllä hartaudella odottaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kakku valtavan some-suosion sai (ainaki mun mittapuussa)! :D ...ehkä siinä kuitenki eniten oli se "juttu" ku sain vihdoin ja viimein 25 vuoden odottamisen jälkeen muumikakun! :) ja mitä tossuihin tulee, niin kyllä nää edelleen pikkasen paremmilta sais näyttää, että olisin tyytyväinen! Mutta tekemällähän sitä vaan oppii :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hauska näitä oli tehdäkki! Ei ollenkaan täysin samanlaisia osia ja langat oli niiiiiiin paljon mukavampi neuloa, ku mitä perus seiskaveikka! :)

   Poista