maanantai 14. joulukuuta 2015

Sukkatehtaan maskotit

...vai pitäiskö sanoa, että tuholaiset?! 

Neulominen ja lemmikit yhdistettynä on kuulemma terapeuttista puuhaa. Paskat, sanon minä! Onhan se toki ihastuttava mielikuva neuloa kynttilän valossa, samalla kun koira nukkuu tyytyväisenä jalkojen vieressä (tai kissa kehrää sohvan selkänojalla). Mutta ei se ihan noin mene ainakaan meidän "perheessä".

Omistan siis kolme ihastuttavaa ja vihastuttavaa pientä riiviötä, joita myös lemmikeiksi voidaan tietysti kutsua. Nämä yhdessä tuovat mukavaa pientä jännitystä tähän neulomisharrastukseen. Koska nämä ovat erittäin kekseisessä osassa tätä harrastusta, päätin tehdä näille pienille termiiteille (lue: söpöläisille) ihan oman julkaisunsa.

Joten...

Saanen esitellä: Rakkaat lemmikkini!

1. Mörkö Matias

Mörkö tunnetaan myös nimillä Mökä, Mörtsä, Junnu, Mörkömään, Termiitti, Täystuho, Jäbä, Mörökölli...

Ikää Möröllä on jo melkolailla tarkalleen 1 vuosi ja 6 kuukautta. (syntynyt siis 11.6.2014)






Mörkö on viiden rodun pirtelö. Siitä löytyy seuraavat rodut:
- Karjalan karhukoira
- Labradorinnoutaja
- Suomen ajokoira
- Venäjän ajokoira 
- Tiibetinspanieli

Mörön lempipuuhaa on lankakerien armoton sotkeminen sillälailla hyvin, että tämän herrasmiehen käsittelyn jälkeen ne on epämääräisiä syttyröitä. Ainiin, muistinko kertoa, että yks mun lemppariharrastuksista neulomisen lisäksi on lankakerien siistiminen?! 



2. Aatu A.A. Koikkalainen 

Aatu alias keittiönatsi. 

Aatu on muuten lähes harmiton, mutta natseilu on ehdottomasti Aatun alaa. 

"Kynttilät lentää, kahvimukit lentää, radio lentää, kaikki lentää! Mutta onneksi mamma siivoo!" 

Tämän herrasmiehen alaa on siis tavaroiden tiputtelu. Lisäksi se tuijjottelee aina murhaavan näköisesti nurkasta. (Se varmasti suunnittelee jotain!)

Tämän pullukan tarkkaa ikää minulla ei ole tiedossa. Aatu kun muutti minulle 10 kuukauden ikäisenä. Mutta arviolta Aatu on nyt 1 vuoden ja 7 kuukautta. Hänen siis pitäisi olla se talon vanhin ja viisain otus. En nyt ihan aina vaan allekirjoita tätä. 

Aatu tykkää kyllä myös "halailla" lankarullia. Mutta sen ymmärtää. Halailisin minäkin, kun eteeni sattuisi lähes itseni kokoinen lankarulla... :) 



3. Kapteeni Morris

Morris on se "meijän perheen" uusin tulokas. 

Poitsu on vielä niin vauva, että ei ole oppinut kaikkia ilkeyksiä isommilta pojilta. Pelkäänpä kovasti, että jotakin ilkeyksiä tulee kuitenkin opittua! Mutta sen sitten aika näyttää... :)

Tällä hetkellä Morriksen ilkeyksiin kuuluu lähinnä langanpäällä leikkiminen samaan aikaan kun itse yritän neuloa. Yksi samaan aikaan niin rasittava, mutta silti niin ihana piirre Morriksessa on kehrääminen! Pikkumies tulee siis aina naaman eteen kiehnäämään, purisemaan ja kehräämään. Tyytyväinen kattimus. Se ei vaan ole kiva silloin kun pitäisi oikeasti tehdä jotain älyllistä! 

Morriksella on sama syntymäpäivä, kuin Möröllä. Vuosi vaan vaihtuu. Morris on siis syntynyt 11.6.2015 ja on jo puolivuotias pikkuhurmuri! 

Erityishuomiona vielä mainittakoon, että Morris on perheen ainut "normaali" mies (vielä!)...pallit on siis vielä tallessa... :D 

--------------------------------

Oon minä toki neulonutkin tämän radiohiljaisuuden aikana! Kuka arvaa, montako paria Reaverseja oon jo ehtinyt tekemään? Vielä ennen joulua pitäisi yksi pari saada valmiiksi ja ehkä ehdin toisia aloittamaan (niistä on muuten tulossa sitten oma julkaisunsa! Tulee nääs sen verta poikkeuksellisen hienot, siitä oon varma! :3)

4 kommenttia:

  1. Olipas hieno kuvaus hassun hauskasta perheestä. :) Niistä tulevista reaverseistä tulee kyllä niin hienot (olen nähnyt luonnokset), että sukkamaailma tulee räjähtämään niiden julkaisun jälkeen. Varaudu siis tilaustulvaan, kun kaikkien on saatava samanlaiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa niiden sukkien jälkeen itse Robinikin haluta samanlaiset! Pitäskö siitä hienosta luonnoskuvasta tehä oikeen oma julkasunsa? :D

      Poista
  2. Suloisia! Ymmärrän täysin ettei neulomisesta meinaa tulla mitään kun karvavauvat häärää ympärillä :) Omat kissat ei anna hetken rauhaa jos yritän jotain neuloa tai virkata. Lisäksi toinen kissa on päässyt purkamisen makuun. Mikäs sen hauskempaa kuin yön aikana purkaa kaikki mahdollinen mitä minä oon päivällä saanu aikaseksi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä viisastuneena: kannattaa hankkia jonkusortin "kätkö" neuleille, niin saavat olla eläimiltä rauhassa :D

      Poista